Επιλογή Σελίδας
Θα σας γυρίσω αρκετά χρόνια πίσω, όταν σας κάλεσαν στην πρώτη συνέντευξη για δουλειά. Μουδιασμένοι, μ’ ένα βιογραφικό ίσα να γεμίζει μία κόλλα Α4.
Με μηδαμινή εργασιακή εμπειρία αλλά όρεξη για δουλειά.
Σίγουρα έχουμε να μοιραστούμε πολλές ιστορίες από τις συνεντεύξεις αυτές. Ιστορίες αστείες, ιστορίες όχι τόσο αστείες.
Το καλό είναι ότι ο κλάδος HR σήμερα και οι επαγγελματίες του ανθρώπινου δυναμικού έχουν αναβαθμιστεί σε νευραλγικούς ρόλους για μία εταιρεία, προσφέροντας πολλά στην εύρυθμη λειτουργία του επιχειρηματικού κόσμου.
Τί συμβαίνει ωστόσο από την πλευρά του υποψήφιου που έρχεται σε μία συνέντευξη για δουλειά;
Ε λοιπόν, ένα αλλιώτικο σεμινάριο κάναμε στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.
Ένα rpg job interview. Ένα role playing game με προσομοίωση συνέντευξης για θέση εργασίας.
Οι φοιτητές έκαναν ζευγάρια υπεύθυνου HR – υποψήφιου για δουλειά και άλλαζαν ρόλους σε σενάρια βιογραφικών και θέσεων εργασίας.
Ο σκοπός ήταν να τους εξοικειώσουμε με μία διαδικασία Επικοινωνίας στην οποία αφενός ο εργοδότης θέλει να γνωρίσει καλύτερα τον υποψήφιο, αφετέρου ο υποψήφιος πρέπει να “πουλήσει” καλύτερα τον εαυτό του.
Το personal branding δεν είναι εύκολη διαδικασία αλλά οι φοιτητές κατάφεραν να μας δώσουν φωτεινά δείγματα.
Σε όλο αυτό το παιγνιώδες σεμινάριο είχα πολύτιμη συνάδελφο τη Μικαέλα Γιανναδάκη, HR στον χώρο του τουρισμού.
Με πλούσια εμπειρία και γνώσεις, παρατηρητικότητα και εύστοχες παρεμβάσεις βοήθησε τους φοιτητές να κατανοήσουν τον ρόλο από την άλλη μεριά του γραφείου σε μία διαδικασία συνέντευξης.
Μικαέλα, σε ευχαριστώ.
Και ένα ευχαριστώ στους φοιτητές – φοιτήτριες που βρήκαν το θάρρος για interview μπροστά σε κοινό. Δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία!
🤝 Αν χρειαστεί κάποια στιγμή να προσλάβετε άνθρωπο και χτυπήσει την πόρτα σας κάποιο νέο παιδί με ελάχιστη εργασιακή εμπειρία, θυμηθείτε την πρώτη σας συνέντευξη.
Και δώστε την ευκαιρία που δόθηκε και σε εσάς κάποτε.