Επιλογή Σελίδας
– Κι ήντα ιστορίες θα πεις ετηνά τη φορά;, με ρώτησε ο Στεφανής όσο μ’ έβλεπε να χαρχαλεύω παλιά τετράδια στη βιβλιοθήκη.
– Αφού είμαστε καλεσμένοι στο Φεστιβάλ Γης, απάντησα σηκώνοντας το βλέμμα μου, θα πούμε για την κρητική διατροφή, ιστορίες για μεγάλους. Κάπου θαρρώ πως έχω λαΐνια του λαδιού που μιλούν κι έναν άντρα ζυμωμένο από αλεύρι, μουρμούρισα και βούτηξα πάλι στις χειρόγραφες σελίδες.
– Κατάλαβα…, τσιμογέλασε ο Στεφανής κι έπιασε το μαντολίνο να κουρδίσει.
Έφυγα από το σαλόνι κι επέστρεψα κρατώντας αγκαλιά κάποια σημειωματάρια από τις εθνογραφικές μου επιδρομές στα χωριά της Κρήτης.
– Έχω επίσης, ένα φασολάκι που κλαίει κι ένα μαγικό μαντήλι που στρώνει φαγιά, ψητά, ψάρια, ψωμιά… Λες να τους αρέσει;, τον ρώτησα όλο λαχτάρα.
Έγνεψε θετικά. Σειρά του να ρωτήσει:
– Να ξεκινήσουμε με το “Παραμύθι, παραμύθι, το κουκί και το ρεβύθι” από το Μεγάλο μας Τσίρκο;, πρότεινε και άρχισε να παίζει την εισαγωγή.

…Όσοι βρίσκεστε στα Χανιά το Σάββατο 29 Ιουλίου, ελάτε στο Φεστιβάλ Γης – Άνθρωποι και Προϊόντα , στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων. Το διοργανώνει 26-29 Ιουλίου η Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης με τους Δήμους Χανίων και Σφακίων και μας κάλεσαν να κάνουμε παραμυθοβραδιά για μεγάλους και μικρούς.
📍 Στη Μικρή Σκηνή, το Σάββατο 29 του μήνα, στις 9 το βράδυ θα μοιραστούμε
Ιστορίες δια…Τροφής!
Η αφεντιά μου στις ιστορίες και το μπεντίρ, ο Στεφανής Σαμαρίτης στο κρητικό μαντολίνο και τραγούδι.
Είσοδος ελεύθερη.
Θα χαρούμε να σας δούμε!