Επιλογή Σελίδας
Λίγα λόγια σχετικά μ’ εμένα

Μεγάλωσα στην Αθήνα, κατάγομαι από την Κρήτη και ταξιδεύω στα χωριά της Ελλάδας όσο πιο συχνά μπορώ. Αγαπώ τις λαϊκές τέχνες, τα βότανα και τις παλαιϊνές ιστορίες από παλαιϊνούς ανθρώπους.

Σπούδασα στο Τμήμα Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας επιβράβευση με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για την εισαγωγή μου ως 1η πανελλαδικώς. Στη διάρκεια των σπουδών απέκτησα θεωρητικές γνώσεις και πρακτική εμπειρία ως επικοινωνιολόγος (ασκούμενη σε διαφημιστικό γραφείο) και ως δημοσιογράφος (ασκούμενη στην ΕΡΤ).

Συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στην επιστήμη της Λαογραφίας και τον Λαϊκό πολιτισμό από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του παν/μίου Αθηνών, όπου μυήθηκα στην εθνογραφική έρευνα καταγράφοντας ήθη και έθιμα παραδοσιακών κοινοτήτων. Παράλληλα, προσέφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στο Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών ψηφιοποιώντας το οπτικοακουστικό αρχείο του φορέα.

Την τρέχουσα περίοδο, είμαι υπ. διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παν/μίου Κρήτης, όπου μελετώ τον κοινωνικό μετασχηματισμό του αγροτικού χώρου με την είσοδο των social media στην καθημερινότητα μίας τοπικής κοινότητας. Για την καινοτομία των ερευνητικών ερωτημάτων και της μεθοδολογίας που επέλεξα στη μελέτη του ψηφιακού μετασχηματισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ – Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας) στήριξε τη διδακτορική μου διατριβή με υποτροφία.

Έχω δίπλωμα αγγλικής και ισπανικής γλώσσας, ενώ έχω ξεκινήσει να διδάσκομαι την αραβική.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να κατεβάσετε το βιογραφικό μου σημείωμα πατώντας εδώ.