Επιλογή Σελίδας
Δείτε εδώ μία ωραία εικόνα. Μία γιαγιά αφηγείται παραμύθια στο μικρόφωνο και ένα μικρό κορίτσι κάθεται στα σκαλοπάτια απέναντί της παρακολουθώντας με αφοσίωση.
Μαζευτήκαμε χθες για την ετήσια εσπερίδα παραμυθιού στη μνήμη του Αριστοφάνη Χουρδάκη, που κατέγραφε σε όλη την Κρήτη. Φέτος έγινε στα Πάρτιρα, ένα μικρό χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, με όμορφη πλατεία και ζεστούς ανθρώπους.
Στο πρώτο μέρος βγήκαμε και συζητήσαμε για το παραμύθι ως είδος της αφηγηματικής τέχνης. Για τον κοινωνικό του ρόλο, τη φιλολογική του δομή, την εκπαιδευτική του αξία. Μίλησα και εγώ για την αξιοποίηση της τέχνης αυτής ως εργαλείο Επικοινωνίας σε άλλα πεδία όπως της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού. Το “Brand Storytelling” που λέμε και στο χωριό. 😁
Στο δεύτερο μέρος όμως ανέλαβαν άλλοι ομιλητές… Μάστορες του λαϊκού λόγου, αφηγητές παραμυθιών… Μίλησαν για δράκους, βασιλοπούλες και παληκάρια που βρίσκουν μαγικά χαλιά.
Η βραδιά έκλεισε με ενός λεπτού σιγή τιμώντας εκείνους και εκείνες που εναποθέτουν στα χέρια μας τους κόσμους των παραμυθιών μα δε βρίσκονται πια σε τούτο τον κόσμο μαζί μας.
Συγκίνηση και αγάπη στη μικρή κοινότητα.
Τα παραμύθια στις πλατείες ενώνουν τον κόσμο!
Την εκδήλωση οργάνωσε το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας.