Επιλογή Σελίδας
Σήμερα, 20 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης και θα ήθελα τόσα να πούμε για τις δυναμικές του storytelling είτε στον επιχειρηματικό είτε στον ακαδημαϊκό κόσμο.
Καλλιά ν’ αφήσω όμως ένα παράδειγμα να μιλήσει από μόνο του. Ένα παράδειγμα από τον λαογραφικό χώρο, την πιο αγνή μορφή τέχνη της αφήγησης. Παραθέτω τον σύνδεσμο για ένα επεισόδιο από το podcast που είχα κάνει ως επικοινωνιολόγος για την Περιφέρεια Κρήτης με θέμα: “Ιστορίες δια…Τροφής”.
Ακούστε την καλεσμένη Ιουλιέττα και έπειτα την εγγονή της, Κλέλια, να ξεδιπλώνουν το νήμα μίας αιτιολογικής παράδοσης από τη λαογραφία της διατροφής.
Η Κλέλια δε γνωρίζει ότι έχω συνομιλήσει με τη γιαγιά της νωρίτερα και (με τη συναίνεση της μητέρας της) μάς αφηγείται την ίδια ιστορία που έμαθε από εκείνη.
Ο τίτλος του επεισοδίου: “Ιστορίες από γενιά σε γενιά”.
* Το podcast υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων Επικοινωνίας για τις ανάγκες ενός ευρωπαϊκού έργου. Για όσους συναδέλφους ασχολούνται με ευρωπαϊκά προγράμματα, να ένα ωραίο παράδειγμα του πώς συνδυάζουμε τον λαϊκό πολιτισμό, την επικοινωνιακή στρατηγική και το community engagement για το dissemination στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.
Εδώ ο σύνδεσμος, απολαύστε ελεύθερα (8 min)!
Ειδικές ευχαριστίες:
 Στη Roula Papadopoulou , υπεύθυνη του προγράμματος MDnet από την Περιφέρεια Κρήτης για την υπέροχη συνεργασία που είχαμε
 Στον Samaritis Stefanos , για την πρωτότυπη μουσική που δημιούργησε με το μαντολίνο του