Επιλογή Σελίδας

Η δουλειά του ταχυδρόμου (aka διανομέα courier) έχει ένα καλό: να βλέπει καθημερινά τα χαμόγελα των ανθρώπων στους οποίους παραδίδει δέματα. Ένα τέτοιο πλατύ χαμόγελο έσκασα και εγώ πριν από λίγο γιατί παρέλαβα το δέμα μου! 🥳

Παραμυθόπετρες λοιπόν που παρήγγειλα από την Born2Play βασισμένες στο παιδικό βιβλίο “Το παλιό τετράδιο της γιαγιάς”. Ένα βιβλίο που ξετυλίγει τον λαογραφικό θησαυρό της κρητικής διατροφής.

Οι παραμυθόπετρες βοηθούν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνοδεύουν την ανάγνωση ενός βιβλίου. Και τις παρήγγειλα καθώς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον κάποιοι φορείς και σχολεία να αξιοποιήσουν δημιουργικά Το Παλιό Τετράδιο της Γιαγιάς.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε ως επικοινωνιακό εργαλείο στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Περιφέρεια Κρήτης για το ευρωπαϊκό δίκτυο Mediterranean Diet Network. Αποστολή του MDnet ήταν να συνδέσει τις διατροφικές ταυτότητες των χωρών της Μεσογείου με το branding γαστρονομίας και τουρισμού.
Με υπεύθυνη τη Ρούλα Παπαδοπούλου από την Περιφέρεια, βάλαμε στο παιχνίδι (μεταφορικά και κυριολεκτικά) και τις εκπαιδευτικές κοινότητες – γιατί αν θέλεις να δεις αλλαγές στον κόσμο, πρέπει να ξεκινήσεις από τα παιδιά.

Το βιβλίο έχει αποσταλεί σε έντυπη μορφή σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Κρήτης και κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή ελεύθερα στο διαδίκτυο.
Σε περίπτωση που δεν το έχετε, μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας εδώ: Το παλιό τετράδιο της γιαγιάς.

📍 Αν κάποιο δημοτικό σχολείο δεν έχει παραλάβει το έντυπο βιβλίο, παρακαλώ ενημερώστε με.

Oh let’s have fun!

#ΤοΠαλιόΤετράδιοΤηςΓιαγιάς
#GrandmothersOldNotebook