Επιλογή Σελίδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, μοιράζομαι μαζί σας το ψηφιακό παιδικό βιβλίο «Το παλιό τετράδιο της γιαγιάς» που έγραψα πέρυσι τέτοια εποχή.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα ταξίδι στον λαογραφικό κόσμο της κρητικής διατροφής. Γράφτηκε με την ελπίδα να μυήσει τα παιδιά στις υγιεινές διατροφικές συνήθειες και την πολιτισμική ταυτότητα του τόπου μας. Απευθύνεται σε μικρούς μα και μεγάλους που θέλουν να μάθουν ή να θυμηθούν τις δυνάμεις, τις αξίες και τις μνήμες της κρητικής διατροφής όπως παραδίδονται από τη μία γενιά στην επόμενη. Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε με σεβασμό τούτη την κληρονομιά, υλική και άυλη. Στις τελευταίες σελίδες προτείνονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες για γονείς ή παιδαγωγούς που επιθυμούν να ενισχύσουν την αναγνωστική εμπειρία των παιδιών.

“Το παλιό τετράδιο της γιαγιάς” το έγραψα στο πλαίσιο της συνεργασίας μου με την Περιφέρεια Κρήτης ως Σύμβουλος Επικοινωνίας για το ευρωπαϊκό έργο Interreg MED – MDnet: Mediterranean Diet Network που αναδεικνύει τις διατροφικές ταυτότητες των χωρών της Μεσογείου. Εκτυπώθηκε σε έντυπη μορφή με σκληρό εξώφυλλο και δόθηκε σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Κρήτης ενώ υπάρχει και σε ψηφιακή μορφή για να διανέμεται δωρεάν και ελεύθερα στο ευρύ κοινό. Έχει μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα ώστε να μπορούν μικροί και μεγάλοι από κάθε γωνιά του πλανήτη να γνωρίζουν τον πλούτο της κρητικής διατροφής.

Κυκλοφορεί δωρεάν και ελεύθερα στο διαδίκτυο και μπορείτε να το κατεβάσετε κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους.
Για την ελληνική γλώσσα πατήστε εδώ: Το παλιό τετράδιο της γιαγιάς
Για την αγγλική γλώσσα πατήστε εδώ: Grandmother’s old notebook

Θα χαρώ να το μοιραστείτε στα κοινωνικά σας δίκτυα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το hashtag #ΤοΠαλιόΤετράδιοΤηςΓιαγιάς ή #GrandmothersOldNotebook για περαιτέρω δικτύωση.
Θα χαρώ ακόμη περισσότερο να μου στείλετε τις εντυπώσεις και τις σκέψεις σας στο mail mszeaki@gmail.com

Σας ευχαριστώ και εύχομαι να έχετε μία υπέροχη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

Μαρία-Στέλλα Ζεάκη